Sunday, February 10, 2013

Gentoo and Citrix

This is how I set-up icaclient to access Ajubeo, which uses a Citrix ZenApp server.

First, of course, was to emerge net-misc/icaclient. The only applicable USE flag was nsplugin. I don't know if it is necessary or not, but I used it for gnash and Icedtea. So "echo "net-misc/icaclient nsplugin" >> /etc/portage/package.use/package.use

Then, of course, I added the file to package.keyword with ~amd64. Emerge then tells you that you have to go the Citrix website. The message, from elogv: │Download the client RPM file x86? ( ICAClient-12.1.0-0.i386.rpm )
│        amd64? ( ICAClient_12.1.0-0.x86_64.rpm ) from
│& │
and place it in /usr/portage/distfiles.

Once you do that, you can emerge again, and it will extract the rpm, putting everything into /opt/Citrix. Unfortunately, this is not the end of my story.
Choose <skip to logon>
I already had a username and password, so if you don't - you're on your own here.

Click on the link for the VCloud Portal - which is really a link for the ica client.

Firefox didn't know how to handle launch.ica. So, I chose open with, and selected "other"

Then, I navigated to /opt/Citrix/ICAClient/

And selected 'wcfmgr.bin'. I also chose to "Do this automatically..."

It's still a little cranky. And when I chose to cancel the warning about being unable to connect..

And tried to connect anyway...

I was rewarded with an SSL error.

This time I tried clicked ok on the "Unable to connect.." warning and then clicked on the <Arrow> connect to selection button. Bingo

Ajubeo's login page.

Ajubeo has a great site, and I can't wait to dig into it. I just had to get past this first hurdle.

No comments:

Post a Comment